Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R

radepur2

20. 10. 2008 18:37
Naprostý souhlas!

R^

0 0
možnosti
H

hanskrtek

20. 10. 2008 18:35
Guláš nad guláš 1

Vážený autore, o sobě píšete, že nemáte rád vše levicové. V tomto textu rovnou, bez jakýchkoliv argumentů, označujete naši největší levicovou stranu za nedemokratickou a jejího předsedu stavíte vedle Stalina. Ve světle vašeho přesvědčení a bez jakéhokoliv racionálního zdůvodnění celý konstrukt nedemokratické čssd a jejího brzkého puče působí jen jako

levný klacek proti levici a agitka pro ods.

Váš pokus o definici rozdílu mezi demokratickou a totalitní stranou je v podstatě veškerý žádný, formulace "a jede se dál" může znamenat cokoliv.

Dále jenom hazíte laciné sentimentální dojmy-" Nikdo z nich... A říkali, že je politika nezajímá, že mají svých starostí dost......", co to má společného s konkrétní realitou období 1945-48? Zrovna tehdy lidé dosti žili politikou, ideály, touhou vybudovat lepší poválečná svět...

0 0
možnosti
H

hanskrtek

20. 10. 2008 18:37
Re: Guláš nad guláš 2

Prapodivná národ-z čeho usuzujete, v čem spočívá váš nadhled, proč jste ta přechytralá elita, povznesená nad prapodivné masy? Jak víte, proč lidé volili v krajích čssd? Protože čssd populisticky slibovala? A ods snad populisticky neslibovala? Mluvila ods před posledními volbami do poslanecké sněmovny o vehementní podpoře radaru? Neslíbila snad nezavadení poplatku ve zdravotnictví atd. atd. Klidně si příslušné dokumenty dohledejte. Jeden konkrétní příklad za všechny: v ulici kde bydlím, měla roku 2006 ods billboard slibující vysoké platy zdravotním sestrám. Ve městě je krajská nemocnice, před časem privatizovaná s plnou podporou krajských politiků za ods. Mám možnost vidět, jak to v této krajské nemocnici (a dalších jiných nemocnicích v kraji, taktéž privatizovaných) vypadá po stránce personálních záležitostí - naprosto podprůměrné platy, zrušení prémií a bezpečnostních příplatků - podmínky zdravotních sester se tedy pod vedením ods objektivně zhoršily.

0 0
možnosti
JP

Ginny

20. 10. 2008 18:28
Ale stejně mě nejvíc zaujala ta dívka.

Jaksi si nedovedu osmačtyřicetiletého pána představit s dívkou. S manželkou nebo přítelkyní, ale s dívkou?

0 0
možnosti
H

hanskrtek

20. 10. 2008 18:43
Re: Ale stejně mě nejvíc zaujala ta dívka.

Bije do očí fakt, že je to posezení s dívkou zmíněné zrovna v tomhle textu, kam se na 1. pohled vůbec nehodí. Že by nějaké machistické zdůraznění svého "alfa samectví" skrze dávání na odiv vztah s mnohem mladší přítelkyní?

0 0
možnosti
AM

__XXXX___

20. 10. 2008 16:37
Podívejte diskutéři

Kolikrát chodíte za měsíc k doktorovi? Kdyby jednou, tak to máte za 30 Kč. Kolik měsíčně platíte na zdravotní pojištění? Více než 100x víc a nevadí vám to. A o tom to je. Stačí umět počítat a nenaletět populistům...:-P

0 0
možnosti
T

tupou_žiletkou

20. 10. 2008 16:58
Re: Podívejte diskutéři

Právě, o tom to je. O principu nikoliv o částce. Proč platím 30 kč když platím POVINNĚ zdravotní daň? Buď jedno nebo druhé

0 0
možnosti
TJ

Jeyekomon

20. 10. 2008 15:26
Bez pomoci to nepůjde

Rád bych sice volil a tím se dostal pryč ze skupiny "těch" lidí ("si také říkali, že je politika nezajímá"), avšak čelím dost složitému problému - nevolil jsem proto, že jednotlivým stranám ani jejich volebním kampaním pořádně nerozumím a dle mého názoru je lepší nevolit,než volit špatně.

Tuto situaci bych rád změnil, dověděl se něco více o situaci, dostal se do obrazu a udělal si svůj vlastní názor na věc. Rád bych chtěl umět rozlišovat dobré a zlé.

Jenže snad všechny dostupné informace jsou zaměřeny proti té či oné politické straně a tedy se nikdy nedovím nic objektivního

Kdybych nalezl objektivní zdroj informací, který by mi bez jakýchkoliv předsudků proti nějaké ze stran shrnul výhody a nevýhody zvolení jednotlivých stran, pak bych byl za takovýto zdroj nesmírně vděčný.

Pochopte, že pro člověka, který se nepohybuje denně v politickém chumlu, je dosti těžké se v něčem takovém vyznat. :-/

0 0
možnosti
PV

grimosa

20. 10. 2008 14:32
To jsou mi věci.

Vážený pane, demokracie znamená, že máme svobodné volby. Díky těmto volbám můžeme vyjádřit nesouhlas s tím kdo právě vládne a v každé demokratické zemi je normální, že se nejsilnější strany u moci střídají.

Ale rozumím Vám, nejlíp kdyby v zemi byla pouze jedna strana(nejspíš ODS) a možná byste připustil ještě jednu, dvě další, samozřejmě ideově blízké(ty by mohli tvořit jakousi národní frontu). Ostatní strany zakážeme, to je demokracie dle představ autora tohoto blábolu.

Rv

0 0
možnosti

lachtan

20. 10. 2008 14:40
Re: To jsou mi věci.

Ano, taková je demokracie, máte pravdu. Ale největším nedostatkem demokracie je, že se ústavním způsobem dokáže dostat k moci i strana, která demokratická není a po legálním převzetí moci demokracii zlikviduje a nastolí totalitu. A podle mého nejhlubšího přesvědčení k takovým stranám patří česká sociální "demokracie" pod vedením Paroubka.

0 0
možnosti
FH

surreal

20. 10. 2008 12:53
cizina....

jj, asi si kufry zabalim už teď abych to po volbách do pspčr stihnul za hranice pokud dopadnou jak tyhle..

0 0
možnosti
PN

cufir-mufir

20. 10. 2008 11:37
rozlouceni

Dekuji vsem, dobre se mi tu s vami povidalo, ale bohudiky mam i jine povinnosti.

Preji vam hezky den.R^

0 0
možnosti
T

tupou_žiletkou

20. 10. 2008 11:24
U těch poplatků jde především o to

že je to prostě jen způsob jak přilepšit lékařům a pacient z toho nemá nic. Až z toho bude jasně vidět také přínos pro pacienty, nesporný přínos který každý ocení pak po poplatcích nikdo ani neštěkne. Nedivte se že lidé nechtějí platit více za stejné služby ( často velmi bídné)

0 0
možnosti
PN

cufir-mufir

20. 10. 2008 11:28
Re: U těch poplatků jde především o to

A co takhle to, ze tyto poplatky, kdyz uz nic jineho, tak prinesou do zdravotnictvi penize pro lekare, kteri je potrebuji, ano, mozna to je pro vas prekvapeni, ale lekari opravdu nedostavaji prevratne castky, i kdyz vam zachranuji zivot !

A jsem radeji pro poplatky, ktere prevedou nutnost dostat penize do zdravotnictvi, primo na ty, kteri jej vyuzivaji a ne na ty, co pracuji.

0 0
možnosti
AS

antonio seruti

20. 10. 2008 11:22
přeju pravici úspěch v příštích volbách,

ale obávám se, že pokud převáží náhled, který předvádíte vy a další ODS naklonění blogeři nebo dokonce politici (tedy - my to děláme dobře, ale voliči jsou hloupí a skáčou ďáblovi Paroubkovi na lep), tak příští volby dopadnou podobně.

Co hledat chyby u sebe - tyhle volby pravděpodobně rozhodly poplatky ve zdravotnictví. Pokud takovou triviální věc neumí politik lidem vysvětlit tak, aby to akceptovali, není to důvod proto, aby se pakoval? Pokud nebudete řešit vlastní chyby, ale Paroubkovo hrubiánství, dopadne ODS v příštích volbách jako sedlák u Chlumce.

0 0
možnosti
MB

marbo

20. 10. 2008 14:13
Re: přeju pravici úspěch v příštích volbách,

To je omyl, ODS volby projela právě proto, že se snažila lidem vysvětli co udělali dobře a jak to funguje. Kdyby místo toho napadali Paroubka podobným způsobej jako on je tak by možná upoutali víc voličů. Koho totiž zajímá jak by vlastě podle ODS mělo fungovat zdravotnictví a kčemu jsou dobré popladky? Mnoha lidem je bližší sprosté napadání jaké předvádí ČSSD, ostatně to dokumentuje i poměr čtenosti bulvárního a seriózního tisku.

0 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7102x
56 let, advokát žijící v Praze. Věnuji se především trestnímu právu. Moje stránky najdete zde.