Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

mokikin

22. 10. 2008 22:34
Souhlasim s vami ...

Dle meho ma svoboda dve strany mince...

Ta kladna je, ze si kazdy muze "delat co chce", ta druha - pro mnohe zaporna je, ze kazdy za sve ciny nese nasledky a hlave to, ze kazdy je odpovedny sam za sebe, nikdo ho nepovede za rucicku. To je bohuzel sousto, ktere rada lidi neprekousne. Take casto omylane "vsechno bude zadarmo" je jakesi zaklinadlo, do ktereho vetsina lidi nevidi. Nic neni zadarmo. Nekde se na to "zadarmo" musi vzit... otazku kde se na to "zadarmo" vezme si prevazna vetsina lidi nepolozi...

Muj ucitel na ekonomiii rikal vetu kterou jste (tedy trosku v jinem duchu ;) ) napsal i vy. Rikal: "Jestli se vrati k moci komunisti, ci jina levice, kaslu na barak a jdu jinam"

... a ja dodavam, ze ho budu nasledovat...

Jenom poznamenam, ze jsem musel ucitelovu vetu upravit, aby mi cenzori nesmazali prispevek, byla trosku peprnejsi ;)

0 0
možnosti
D

duhastrecht

22. 10. 2008 17:54
No OK, autore,

rudé koalice v krajích ostatně Paroubek ohlásil před volbami. Ale upřímně řečeno, pokud si ODS bude pěstovat Tlusté, bude muset s takovýmito možnostmi počítat....

0 0
možnosti

Hufo

22. 10. 2008 16:38
hlavně jsou hloupí pravicoví politici

když si myslí, že se nemusí snažit a když bude hrozit problém u voleb, že stačí udělat bububu, bojte se komunistů a volte nás. jednou jim to prošlo, ale nemohli počítat s tím, že jim to národ sežere znova. co předvedli za poslední dva roky? vždyť ty slibovaný reformy ani pořádně nenastartovali. a předpokládaný nástupce ve vedení ods, to je další megaloman, který žije mimo realitu (olympiáda) a má lehce totalitní sklony, což předvedl před dvěma roky po volbách v praze.

se pak není čemu divit, že levice sbírá body, když má Myrka.

0 0
možnosti
MV

phoebe79

22. 10. 2008 15:45
no když vidím,

jak rychle padla demokracie na Ukrajině,  tak se jen děsím, kam se všichni zase můžem vrátit

0 0
možnosti
KK

CarolusIV

22. 10. 2008 14:50
Moc dobře napsané !

R^R^

0 0
možnosti
JB

Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy

22. 10. 2008 13:49
Nihilismus je nám k ničemu

Nadpis Vašeho blogu je sice mnohoslibný: "Deja vu aneb hloupý národ si svobodu nezaslouží " z obsahu  však nelze vyčíst nic, co slibuje titulek.O žádném hloupém národu se tam nic nepíše. Zmiňujete se tam o všedních starostech kolemdoucích lidí. Proč by oni měli být hlupáky a Vy nikoli?

  Žádnou analýzu ani komparatistiku nenabízíte. Dočetl jsem se pouze, že se svojí přítelkyní lelkujete okolím, utloukáte volný čas, nevíte si rady a z kavárny hledíte na ulici.

  Není to na budování stabilní demokracie trochu málo?:-([>-]

0 0
možnosti
JJ

front

22. 10. 2008 9:17
...brrrrr

... už mě unavují nářky modrých ptáků a strašení lidí "mobilizací" "návratem totality" "rudých koalicí" atd atd ... spílejte právě těm modrým ptákům, kteří se podíleli na tom, že nepostavili komunisty mimo zákon ... a když už se to nestalo tak se s tím koukejte smířit ... je to strana jako každá jiná a v demokracii má možnost byt zvolena ... to jestli se bude opakovat nějaká totalita, natož jestli bude trvat desitky let je V NAŠICH ROKOU ... s podílem ČSSD z toho nemám obavy ...parchanti jsou to z prava doleva ... jestli mladý konzervatista nebo pionýr ... je to jedna pakáž ... když byly minulé období kraje modré tak jako bylo všechno v pořádku ... normálně se to střídá ... žádná křeč ... ale demagogické žvásty vytřeštěných modrých ptáků ... to opravdu ne ... to je křeč!

... a utíkat nikam nebudu ... mám to tu rád[>-]

0 0
možnosti
LM

xluke

22. 10. 2008 10:13
Re: ...brrrrr

Chapu kam mirite, ale povazovat kscm za normlani stranu, tak to opravdu nemohu. Uz z respektu k tem mrtvym a okradenym, kteri zaplatili za myslenku, kterou soucasna ksc nadale oprasuje. Demokraticka strana nema ve svem programu tridni boj. Doporucuji k nahlednuti program kscm.

0 0
možnosti
AJ

Andrea Jamborová

22. 10. 2008 7:26
....

Máte bohužel 100% pravdu. A docela mě to děsí.

0 0
možnosti
JB

majorBorovicka

22. 10. 2008 0:07
národ není hloupý ani prapodivný

prostě se chová pragmaticky. Jak jsem  pročítal diskuze po volbách, mrzí mě, že v příspěvcích pravicově orientovaných lidí  nenajdete sebereflexi, ale v 99% případů příspěvky mo(u)drých Vševědů, u kterých jsou ostatní lidi s jiným názorem  pitomci a socky - a to v nejlepším případě. A Vaše strašení totalitou, paralelami s minulostí, rudým obklíčením, emigrací, to je prostě dnes populismus stejně směšný, jako ten Paroubkův, tak na stejné úrovni - Paroubkovi tleskají "socky"  a Vám zas takoví ti jednodušší modrásci.

0 0
možnosti

lachtan

22. 10. 2008 0:19
Re: národ není hloupý ani prapodivný

Majore, majore, sebereflexi si musí udělat ODS zevnitř, tu není třeba tahat na veřejnost. Nicméně mám obavy, že proti megapopulismu Jiřího Paroubka je cokoliv slušného a věcného odsouzeno k nezdaru. Jediné, co proti němu může uspět a čemu jedinému ten hloupý národ rozumí, je populismus ještě hrubšího zrna a hloupé sliby. A to těžko od jiných parlamentních stran (kromě KSČSSD) můžete čekat.

No, přeji si, aby strašení totalitou zůstalo jen strašením, ale nebyl bych si nikdy až tak jistý jako Vy. Nevidím na tom nic populistického, se squadrou KSČSSD se to klidně může stát a EU se na nic nezmůže. Paroubkova touha po moci je zcela bezbřehá.

0 0
možnosti
X

Xman1

21. 10. 2008 23:50
Nejctenejsi clanek? Ne, BLABOL!

Deja vu pane Švarz, aneb hloupý autor si moji pozornost nezaslouží

0 0
možnosti

lachtan

22. 10. 2008 0:04
Re: Nejctenejsi clanek? Ne, BLABOL!

Autor si z toho trhá žíly...........

0 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7102x
56 let, advokát žijící v Praze. Věnuji se především trestnímu právu. Moje stránky najdete zde.