Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R

Rokyna

18. 7. 2008 13:05
NENÍ KULT DĚTÍ

Diskutující, kteří souhlasí s autorem se tu ohání často tím, že přeci mít děti je to nejpřirozenější na světě... tak pak nechápu, proč jim to tedy vůbec vadí? Proč Vám vadí, že rodiče s dětmi se normálně pohybují v prostoru i mezi těmi, kteří děti nemají, nebo je nechtějí. Pokud je to tak přirozené, tak to tak berte i vy, ne? Co řešíte. To, Vám opravdu vadí, že rodiče mívají své děti rádi? Ty řeči o tom, že dítě někde vříská a rodič se hrdě rozhlíží kolem jsou pěkný nesmysl. Tyhle scénky jsou noční můrou každého rodiče, ale k dětem patří a většina rodičů se to snaží ustát jak umí. Na jednu stranu Vám tady vadí, že některé matky děti nasekají a křičí na ně a vzápětí v tom samém příspěvku napíšete, že se ty samé matky hrdě nesou s tímto dítkem po ulici už s dalším pupkem apod. Nevidíte si ani na špičku nosu, jen prostě máte problém s tím, že těžko snášíte přítomnost dětí a jejich rodičů a je mi fuk, z jakých důvodů a tak hledáte chyby u druhých. Jde Vám jenom o sebe.

0 0
možnosti
Z

zitta

18. 7. 2008 13:21
Re: NENÍ KULT DĚTÍ

Přesně tak. Autor strašně přehání. Zřejmě se sám cítí méněcenný, protože nemá děti, ale pochybuju, že by za to mohl nějaký kult dětí. Nic takového neexistuje. Ať uvede konkrétní případ, kdy ho v baru někdo nařkl, že kouří, nebo na václaváku přejel kočárkem. Pochybuju, že se něco takového stalo, jen ho štve, že se všude mluví o dětech, a kamarádi s ním nemůžou na pivo, protože hlídají. Ať počká, až silný ročníky odrodí, a neřeší kraviny. Kult dětí není.

0 0
možnosti
LH

Huhukoktejl

18. 7. 2008 12:32
Jen tak mezi řečí..

Každý by si měl uvědomit, že taky byl jednou několikamáloleté dítě a také vyváděl, nám dospělým nezbývá nic jiného než tolerance toho, že dítě prostě někdy chytne amok. V tomto věku je to normální a dát mu pár facek rozhodně nepomůže. A jestli si autor článku myslí, že když mé dvouleté dítě v autobusu spustí, že chce JupikaJupikaJupikaJupikaJupikaJupika ..který před deseti minutama dopila, a já se tetelím blahem, tak to se plete..

0 0
možnosti
LH

Huhukoktejl

18. 7. 2008 12:26
Hmm..

Tak já tedy na vás hážu opovržlivý pohled.. nesouhlasím snad ve všem, co jste napsal, až na to, že když se někdo přehnaně chlubí svými dětmi, tak mi to není sympatické..

0 0
možnosti
FF

Filipek31

18. 7. 2008 12:02
Kult dětí

Myslím, že máte naprostou pravdu. Rodiče dětí opravdu často vyžadují veškerou pozornost a domnívají se, že všichni považují jejich potomka za takový dar z nebes jako oni sami. 

Kupříkladu v letadle. Na každé dovolené, na které jsem byl si rodiče dětí do dvoulet nezaplatili sedadlo pro dítě, ale jakmile se letadlo odpíchlo od země, začali otravovat palubní personál, aby jim zařídil volné sedadlo a zaměstnanci začali přesazovat cestující, aby měly rodinky víc místa a omlouvali to právě tím, že mají malé dítě.

Když jsem měl nohu v sádře, požádala mě zase mladá maminka, abych v tramvaji pustil sednout asi čtyřletého chlapečka. Když jsem odmítl, starší paní předemnou se zvedla a pustila dítě sednout.

Myslím, že hodně rodičů se domnívá, že si  za svoje rodičovství zaslouží více respektu, než je zdrávo.

0 0
možnosti
K

kamca

22. 7. 2008 10:43
Re: Kult dětí

No, ono to sedání není hlavně o tom, že by si čtyřletý harantek musel odpočinout, jak by byl zmožený, ale z čistě praktického důvodu - děti prostě ještě nejsou natolik vybavené, aby věděly, že tramvaj sebou občas dokáže pořádně házet a že se za všech okolností mají pevně držet - mámy a tyče. Zajímá je svět, nemají čas myslet na bezpečnost. Takže sezení malých dětí je pouze prevence proti tomu, aby vám malý harantek nepodrazil nohy, až poletí, když pan řidič pěkně z prudka sešlápne brzdu. Samozřejmě je možné požádat o místo někoho, kdo sádru nemá. A že se zvedne starší paní? Asi měla děti a umí si představit, co to je za stres, honit dítě po tramvaji, nedejbože s nějakými taškami v ruce nebo s druhým dítětem v kočárku :-P

0 0
možnosti
F

FireFox

18. 7. 2008 11:01
Budu hádat:

bezdětný starý mládenec, ukřivděný kuřák, není abstinent, lehce xenofobní, stresovaný z práce která ho neuspokojuje.  Žije ve velkoměstě a nemá rád lidi. Prostě chudák. Rv

0 0
možnosti

lachtan

18. 7. 2008 13:43
Re: Budu hádat:

No, moc jste se netrefila. Teď budu hádat já: Žena kolem třicítky, žijící v nějakém pohraničním městě na severu, vysokoškolské vzdělání na nějaké provinční škole, většinu času doposud strávila na mateřské dovolené, zabývá se něčím "ušlechtilým" jako je ochrana přírody, nebo koně, nebo něco takového. Militantní otravná nekuřačka mající fůru "přátel", která ostentativně prohlašuje, že má ráda lidi. Pravděpodobně jí buď zahýbá manžel, nebo je rozvedená.

0 0
možnosti
E0

elle 022

18. 7. 2008 9:58
proč taková nenávist

... chápu, že děti, které řvou hystericky v autobuse nejsou příjemné a myslím, že rodiče by se měli zamyslet nad výchovou, ale nechápu vaši nenávist k těhotným a maminkám s kočárky. Nepřipadá mi, že by se z toho dneska stal kult, jen prostě přišel silný ročník 77, 78 ... (tedy hlavně ženy) a mladší a starší chtějí druhé dítě - tak je těhotných víc. Sama jsem ten ročník a přemýšlím o dětech a rozhodně ne proto, že by se z toho stala nějaká móda, ale prostě přišel ten čas. Nevím, jestli to jako muž dokážete pochopit.

Jinak jsem nekuřák a za to, že se třeba na zastávkách nesmí kouřit jsem moc vděčná. Ono nebylo přijemné ráno bez snídaně se hned u autobusu nalokat dobré dávky nikotinu denně. Kuřáci stále vyřvávají, že je to omezování, ale už jim nedochází, že oni zase svým kouřením omezují všechny nekuřáky kolem. Když si dá člověk skleničku alkoholu, tak opije jenom sebe, ale když si zapálí, tak bohužel to musí čuchat i všichni, co jsou kolem. Tak bych se třeba pro příště zamyslela nad ku

0 0
možnosti
A

Ale_i24

18. 7. 2008 9:45
zahořklost slaví úspěch

Bezmyšlenkový článek slaví zjevně u mnohých úspěch, protože kritizuje to, co je dráždí. Prosím opatrně s pozbuzováním závisti a nenávisti, to opravdu není cesta nikam.

0 0
možnosti
K

kamca

22. 7. 2008 10:47
Re: zahořklost slaví úspěch

R^

0 0
možnosti
JN

badbad

18. 7. 2008 8:20
To je blog!

Naprosto souhlasím s každým písmenem!R^

0 0
možnosti
M

mischplysch

18. 7. 2008 9:06
Re: To je blog!

hehe, že by další zapšklej dědek, či babka :-) koukám, že v čechách se to takovejma jen hemží....

0 0
možnosti
KK

krpec_34

18. 7. 2008 0:03
To je blog ....

....jak verejne prohlasit, ze jste se stal uz  zapsklym dedkem.:-)

0 0
možnosti
H

holčička

18. 7. 2008 9:59
Re: To je blog ....

vyjádřil jste to přesně R^ 

0 0
možnosti
S

saisha

17. 7. 2008 19:04
Souhlas

Jaký nenávistný článek, vždyť je to skoro čistá pravda... :-) Mám děti, ale kult "mateřství", který se tady objevil, je šílený. Dítě prostě musíte v jistou chvíli porodit, ale někdo v těch úžasných časopisech pro ženy zapomněl říct, že je taky musíte vychovat!!!!

A je šumafuk, jestli robátko papá to nebo ono - nejspíš přežije obojí, ale do sedačky v letadle kopou všichni stejně... jestli jste si nevšimli, ten článek není ani tak o dětech, ale rodičích...kterým se tady sugeruje myšlenka, že mít děti je něco neuvěřitelného.... fakt není, je to ta nejpřirozenější věc na světě......!!!!!

0 0
možnosti
JP

Ginny

17. 7. 2008 19:33
Re: Souhlas

No, je jasné, že s dětmi nepolezu do nočního klubu nebo do univerzitní studovny.

Ale do obchodu nebo tramvaje či na úřad snad člověk musí čas od času. A pokud nemáte kam děti dát, musíte je brát s sebou.

Nejsem zastáncem cestování letadlem s malými dětmi. Vůbec nějakého cestování s malými dětmi. Ale autorovi vadí i matky na Václaváku, matky s dětmi v restauraci atd. atd. To je podle mě ujeté.

0 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7102x
56 let, advokát žijící v Praze. Věnuji se především trestnímu právu. Moje stránky najdete zde.