Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SJ

strejda josef

15. 7. 2009 9:48
To co jste napsal je velký nesmysl.

Především je to problém naší vlády. Ta pro odvrácení víz neudělal nic. Schovávali se neustále za EU s odkazem na solidaritu aniž by s EU jednali, i  přesto že o zavední víz již dlouho věděli. Pan Kohout nepokrytě lhal, když tvrdil , že má indicie, že víza zavedena nebudou a výroky o tom jak Kanadu zastrašili museli být každému soudnému člověku k smíchu. Tím dostal řadu našich občanů do nepříjemné situace. Akt pomsty se zavedením diplomatických víz a odvolání velvyslance nám zrušení víz nezajistí. Je to pouze doklad bolševického myšlení " my s nima zatočíme" ex-soudruhů Fischera a Kohouta. Kdyby větší pozorost věnovali Kanadské legislativě, nebyli by jejím postupem tak zaskočeni.  Těm inteligentnější představitelů EU je postup Kanady jasný a žádnou hromadnou podporu tudíž očekávat nemůžem. Kritizovat právní řád Kanady prototože Vám nevyhovuje je komické.. Také je zbytečné kritizovat postup Romů, ať již jsou jejich pohnutky jakékoliv. Je to především diplomatické selhání naší vlády.

0 0
možnosti
Č

činčo

15. 7. 2009 10:11
Re: To co jste napsal je velký nesmysl.

Podle kanadského velvislance to vláda věděla 2 měsíce předem a ještě za tupohlava, který nikoho neinformoval!!:-P[>-]:-P

0 0
možnosti
FM

František Matějka

15. 7. 2009 9:45
Pane autore, děkuji za článek. Karma.

Eurofilové najdou jistě řadu výmluv, nicméně já to vidím jako docela zajímavou hru: http://frantisekmatejka.blog.idnes.cz/c/92881/Neni-lepsi-zkouska-EU-nez-viza-Kanady-pro-Cechy.html

0 0
možnosti
J

jirkaknop

15. 7. 2009 9:49
Re: Pane autore, děkuji za článek. Karma.

Vždyť jste proti LS. Tak teď nevolejte EU. Zahraniční politiku si dělá každá země sama!! Dokonce jste tvrdil,že jak je důležité si zachovat národní identitu. Tak ji máme a víza jsou zcela na nás.

0 0
možnosti
JB

OrpheusF1

15. 7. 2009 9:44
jeste jedna drobnost

Mate nekdo tuseni, proc misto o azyl nezadaji o pracovni povoleni a nasledne zelenou kartu s tim, ze casem si pak budou moci pozadat o obcanstvi? Ze by tim chteli Kanade neco naznacit?

0 0
možnosti
FM

František Matějka

15. 7. 2009 9:46
Re: jeste jedna drobnost

;-D hned mám veselejší ráno, děkuji ;-)

0 0
možnosti
JB

OrpheusF1

15. 7. 2009 9:33
nemam s tim problem

Nevidim duvod, proc se mstit kanade za viza. Pro lidi, co tam jezdi bezne to nebude zadny problem, protoze si vyridi vizum a pak maji radu let pokoj. Ti, kteri chteji jet jen na dovolenou, tak holt pojedou jinam a Kanada ostrouha na prijmech z turistickeho ruchu. A cigoši, co tam jedou za sociálníma dávkama, tak ostrouhaj taky.

Představte si, že by se nám sem začali houfně sjíždět třeba marokánci se žádnostmi o azyl, nebo tak něco, taky bysme nebyli nikdo nadšení a chtěli bychom, aby museli mít víza. pro Kanadu je to stejné.

0 0
možnosti
J

jirkaknop

15. 7. 2009 9:51
Re: nemam s tim problem

Nejde o pomstu. Jak tady rúzní lidé vykřikují,máme mít rovnocenné , dvoustranné smlouvy. Proč by naši občané měli mít horší podmínky ke vstupu do Kanady než oni k nám? Že jsme pro ně méněcennější?

0 0
možnosti
RH

_Clayman

15. 7. 2009 9:29
Bezva...

Ještě že tu evropskou unii máme... za ty tři měsíce, po které musíme se svou zbrklou pomstou ve stylu "když vy nám, my vám taky" čekat, třeba pár hlav vychladne a začne znovu přemýšlet.

Kanadská strana má štědrou azylovou politiku, protože soudí, že je dost lidí, kteří takový azyl potřebují. Na světě je pár režimů, které tento předpoklad podporují. Jenže najednou jim z Česka začne proudit dav vyžírek, které to považují za další skvělou dávku, naučili se slovo dyskriminácia v angličtině (a teď už vlastně ani to ne, už vznikla síť lidí, kteří jim pomáhají, a odelžou to za ně) a prostě ten systém bezostyšně zneužívají. Kanada má problém, který se rozhodla řešit. Asi zdaleka ne optimálně, ale z jejich strany to opravdu řešení je.

A co udělá česká strana? Místo aby hledala, jestli nemůže podpořit jiné, pro obě strany lepší řešení, začíná povykovat o tom, že zatrest zavede víza pro Kanaďany. Neřeší tím žádný jiný problém, než své rozšlapané bábovičky...

0 0
možnosti
JM

Hulimír

15. 7. 2009 9:32
Re: Bezva...

R^ tak, tak...

0 0
možnosti
JM

Hulimír

15. 7. 2009 9:23
No

Krok Kanady naprosto chápu.... nikdo na ty naše cikány není zvědavej a házet vinu na Kanadský azylový systém je klasicky český Švarcsystém, pane autore.....:-/

0 0
možnosti

studánka

15. 7. 2009 9:13
Trvale nesmyslný stav

Říkám to již dávno, mnoho lidí si to ale odmítá uvědomit. EU, jako mezinárodní organizace je experimentální nesmysl, zcela impotentní útvar, který nemá naději na smysluplnou existenci. Řešení jsou pouze dvě. Evropa zcela politicky a jinak samostatných suverénních států s dvoustrannými smlouvami o čemkoliv a nebo federální stát EU. V těchto i jiných případech by např. dnešní vízový problém byl řešen okamžitě a rázně. Dnes a denně jsme svědky toho, že současná EU není schopna řešit cokoliv důležitého a vyžívá se v nesmyslech, které jejím všem občanům otravují život. Co jiného si myslet o organizaci, která slouží především jako odkladiště jinak neúspěšných politiků? Tak tedy, Češi, zabývejte se raději tím, zda okurky mají být rovné a dlouhé nejvíce ... cm a neotravujte evropské politiky podružnými věcmi, jako je princip solidarity ve věci víz. Vstoupili jste neuváženě do EU a svou vůli vyjádřili dokonce v referendu (jediný demokratický skutek za celou existenci ČR).Máte,co jste chtěli.

0 0
možnosti
BN

Benzin Petrolejovič Naftěnko

15. 7. 2009 9:18
Re: Trvale nesmyslný stav

R^R^R^

0 0
možnosti
JM

J i ř í

15. 7. 2009 8:46
Vážený pane Černobílý,

proti Vašemu jednostrannému pohledu na EU si dovoluji uvést, že nebýt EU, potřebovali bychom víza nejen do Kanady, ale i do Velké Británie (stačí vzpomenout si, co se dělo asi před 7 lety, kdy jsme ještě nebyli v Unii a víza hrozila), samozřejmě i do USA a možná - po opadnutí nadšení po roce 1989 - by nám víza zavedla většina západoevropských států. To, že bychom jim na oplátku zavedli víza taky, by možná pofoukalo naše dušičky, ale cestování by nám to neusnadnilo. Zato bychom možná měli bezvízový styk s Ruskem, pro které by se malý stát mimo EU stal možná objektem silného zájmu...

0 0
možnosti

lachtan

15. 7. 2009 8:54
Re: Vážený pane Černobílý,

Bože to jsou žvásty.....

0 0
možnosti
LZ

košťálka

15. 7. 2009 7:40
víza

R^R^ a bude hůř...toto je první vlašťovka, která nám ukazuje naši nesuverenitu:-/

0 0
možnosti
JN

palok59

15. 7. 2009 7:08
víza

něco jsem zaslechl, že vízum přijde na 1000 Kč - možná tím Kanada chce od českých občanů nějaký příspěvek na ty sociální dávky pro cigoše.

0 0
možnosti
M

Míra2

15. 7. 2009 8:37
Re: víza

75,- CAD

0 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7102x
56 let, advokát žijící v Praze. Věnuji se především trestnímu právu. Moje stránky najdete zde.