Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jan Markvart

5. 6. 2009 18:46
Jednoduchý človíček Švarc

Soudruhu Švarci, doporučuji méně nenávisti a chatrné argumentace ve stylu "píšu pravdu jak se mi to hodí". Jinak obdivuji tvou odvahu veřejně se ztrapňovat. ;-D

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

1. 6. 2009 18:11
Máte recht

Neumím číst. Vaše první dvě věty o tom, že "ideologickým základem socialistů a sociálních demokratů bylo, že instituce soukromého vlastnictví je od základu nespravedlivá, že vede k vykořisťování člověka člověkem" je skutečně půvabně "pravdivá". Ani Zenkl ani Horáková se už bránit nemohou, i nebožtík Lesák by Vás s tou větou poslal do kytiček. Tak jen obhajujte neobhajitelné. Je to jako když řeknete, že slušný liberál kašle na trh. Jestliže je něco základní ideologii, asi se toho bude držet každý, kdo takovou ideologii vyznává. Slušnost s tím má společné asi tolik, co Vy s pravdou. Marxe jste nám rozšířil na celou levici. To nic, to se stává i v lepších rodinách. A Vy jste nám nějak zaspal v tom Římě, že. 

0 0
možnosti

lachtan

1. 6. 2009 21:49
Re: Máte recht

Ano, ideologickým základem těchto směrů to skutečně bylo, možná byste si o těch dobách mohl něco přečíst a hlavně to pochopit (což chápu, že není možné). V průběhu časů socialisté pochopili, že onen fundament je neslučitelný s demokracií, nicméně ta "rovnost", tedy hlavně rovnost materiální tam zůstává stále, v tom se shodují s komunisty a díky této shodě je zde nebezpečí toho, že se vždy objeví Fierlingrové a Paroubkové, pro které je demokracie něco nedůležitého oproti jejich touze po moci.

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

1. 6. 2009 0:27
Víte pane Švarci,

dnes začal dokument o M.Horákové. Zkuste jej pozorně sledovat. Zkuste pak nějak uvést Vaše teze do souladu se skutečností, že M.Horáková byla socialistka. Při Vaší erudici to dozajista dokážete.

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

1. 6. 2009 7:48
Re: Víte pane Švarci,

Mám na mysli její obhajobu soukromého vlastnictví, abyste nemohl plácat něco o mé bezargumentačnosti. A to ta paní stála tváří tvář smrti - Vy hrdino permanentní lži.

0 0
možnosti

SIDLSD

31. 5. 2009 18:29
Jesti

se do parlamentu dostanou jen ODS, Socani a bolševici, tak to tu máme i s mašličkou. :-(

0 0
možnosti

rezjir

31. 5. 2009 18:06
Mimochodem

Beneš nebyl sociální demokrat.

0 0
možnosti

lachtan

31. 5. 2009 18:44
Re: Mimochodem

Beneš byl člen Československé strany národně socialistické, která se sociálními sociálními demokraty málem sloučila. Mluvím v článku o "socialistech", což nebyla v minulosti pouze sociální demokracice, ale i výše uvedená strana a mnoho stran a straniček dalších.

0 0
možnosti

rezjir

31. 5. 2009 18:05
nebudu se zabávat všemi nepřesnostmi

ale únorové události byly důsledkem rozhodnutí formující se izraelské lobby v čele s Janem Masarykem nazvdory embargu OSN být nápomocni vzniku státu Izrael tajně jak materiálně, tak vojensky. Proto bylo nutné probritské nekomunistické ministry vyloučit z podílu na vládě a nahradit je jinými.

0 0
možnosti

lachtan

31. 5. 2009 18:47
Re: nebudu se zabávat všemi nepřesnostmi

Žádné faktické nepřesnosti v článku nejsou, jen by mohl být mnohem rozsáhlejší. Při tomto rozsahu se tam prostě vše nevejde a musí se zjednodušovat. A to co píšete o Izraeli, mi připadá jako špatné spekulace typu, že dvojčata si američani vyhodili do vzduchu sami....

0 0
možnosti

rqmark

31. 5. 2009 18:00
Možná i trochu jiný pohled

Můj socialism, to je jednoduše láska k bližnímu, humanita. Přeji si, aby nebylo bídy, aby všichni lidé slušně žili prací a v práci, aby každý měl pro sebe dost místa, elbow-room, jak říkají Amerikáni. Humanita, to není bývalá filantropie ; filantropie jenom pomáhá tu a tam, ale humanita hledí opravit poměry zákonem a řádem. Je-li toto socialismus tož dobrá. TOMÁŠ GARRIGUE MASARYK. Toto je prosím z dob, kdy  vznikala socialstická hnutí, kdy všichni jěště zdaleka neměli stejná práva. Role jak je chápána Sociální demokracie tedy může být různá. Se stejnou logikou můžu tvrdit já, že ODS tedy liberální pravicová strana se dnes již blíží spíše neoliberalismu. Tedy směru, který se ne nutně zajímá o osobní svobodu, etiku, morálku a je často využíván i diktátorskými režimy. Vše prosím čerpáno z wikipedia.cz 

0 0
možnosti

DeWalt

31. 5. 2009 14:38
No ty kokso, tohle ti autore dává naději na titul Ovce roku

Tak dokanale demagogický a připokakaný  článek, to by ti mohla iDnes závidět. ;-D Buď jsi frenetický lhář, nebo oddaný dalíkovec, nebo ustrašený pytlík. Každopádně línej Zahradil by z tebe měl radost. Názorový soulad tu bezpochyby je;-D

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

31. 5. 2009 15:07
Re: No ty kokso, tohle ti autore dává naději na titul Ovce roku

Já bych se přikláněl k tomu bezectnému lháři. Stačí, když si připomenu tohoto "taky" právníka v jeho "argumentaci" ohledně evropských směrnic a doložení seznamem. Naprosto typický člen ODS - skutečně tvor bez jakéhokoli studu a jakkoli chápané cti.

0 0
možnosti

forhend

31. 5. 2009 12:56
Další antiparoubkovská hlásná TROUBA...

Jste si nevšiml, že se rozpadl SSSR?:-P

0 0
možnosti

Vrah

31. 5. 2009 19:36
Re: Další antiparoubkovská hlásná TROUBA...

A jak to souvisí s článkem?

0 0
možnosti

Totedyne

31. 5. 2009 12:47
sociální demokracie brání demokratický systém

Ještě bych něco dodal k té občanské válce ve Španělsku a k převrtu v Chile. Franko a Pinochet pomocí násilí svrhli demokratickou levicovou vládu a nastolili totalitní pravicový fašistický režim. Je přirozené, že sociální demokracie byla proti.

0 0
možnosti

lachtan

31. 5. 2009 12:51
Re: sociální demokracie brání demokratický systém

Pinochet byl záchranou pro Chile, kdyby nebylo jeho, nastala by tam komunistická likvidace ekonomiky. Dnes je díky Pinochetovi Chile nejvyspělejším státem Jižní Ameriky. Po stabilizace a po referendu předal moc opět demokratickým orgánům. U Franka to bylo o něco složitější, ale nikdo zde nemluvil o tom, že to byl nějaký lidumil, řeč byla o něčem jiném, že premiér tehdy směřoval do područí stalinistů, což je neoddiskutovatelné.

0 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7102x
56 let, advokát žijící v Praze. Věnuji se především trestnímu právu. Moje stránky najdete zde.