Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KJ

zpetak

7. 9. 2010 19:40
Ha,další "slušný" zaměstnavatel.

Buďte rád, že zatím zákoník (nad kterým blijete) je takový jaký je.Po Novém roce od nějakého zaměstnance dostanete přes držku.

Nechápu, proč pláčete.Vždyť Vy a Vám podobní "demokraté postkomunističtí", ať už pravicového či levicového ( rozumněj blijícího) vyznání jste svým hlasováním zcela rozvorali učňovské školství. Co také z Vás může vypadnout, když volíte to co volíte.Nevím, proč se zrušili učiliště ve velkých podnicích. Jako učeň jsem se učil pro určitý podnik.Vlastně jsem byl "zaměstnán" už v patnácti.Dnes, to co jste zrušili , pracně a draze opět osvícení majitelé podniků zakládají.

Vaše slzy jen a jen padají na Vaši hlavu, pane voliči.

0 0
možnosti
H

hlava222

7. 9. 2010 17:42
Ta cikánka nemá pravdu

Tato užitečná změna se do zákona zavedla za Škromacha, tedy že absolvent nemá nárok na životní minimum dokud neodpracuje 12 měsíců.

Tohle bylo nutné protože mnozí mladí absolventi si doma užívali mamahotel a k tomu si chodili pro kapesné cca 4000,- Kč na úřad, takže potom ono docházelo k tomu že se jim už do té práce vůbec nechtělo.

Cikánce a jiným co pláčou lze doporučit jediné, pokud potomek nemůže sehnat práci jaká by mu vyhovovalal pracovně a finančně tak ho prostě donutit aby sebral i práci která mu vůbec nevyhovuje, když ne nic jiného tak si alespoň udrží nějaké pracovní návyky, ono na parazitování se rychle zvyká a potom se špatně odvyká. :-/

0 0
možnosti
BH

dropa

7. 9. 2010 18:31
Re: Ta cikánka nemá pravdu

R^

0 0
možnosti

Milan_Seliga

7. 9. 2010 17:26
No...

Nejprve píšete že zaměstnavatelé takhle dávají zaměstnancům mizerně placenou (nebo dokonce vůbec) praxi a pak se ptáte kde má praxi vzít? Neprotiřečí si to trochu?

0 0
možnosti

lachtan

7. 9. 2010 17:35
Re: No...

ani trosku si neprotirecim. zadny z tech zamestnavatelu ji praxi nepotvrdi, tim by priznal svoje praktiky.

0 0
možnosti
MS

majkl1

7. 9. 2010 16:51
Nenechte se vysmát

Ona to rodina je v Ústí, resp. Předlicích, známá jak falešnej pětník. Vůbec jim nejde o práci, ale o dávky. Ať už na ně nárok mají čili nic, stejně si je vyštěkají. A docela rád bych vás jako podnikatele viděl, jak byste se hrnul do toho, zaměstnat někoho, kdo s bídou prolezl základku a o tom co umí, snad hovořit nemusím.

0 0
možnosti
K

kocynder

7. 9. 2010 17:06
Re: Nenechte se vysmát

A taky vůbec nechodila do prvomájových průvodů.....co to blábolím,taky necinkala v 89 klíči.....

0 0
možnosti
VK

Vlkov

7. 9. 2010 16:37
Chytrá holčička ?

Pane Švarc odpusťte mi můj možná nespravedlivý názor, ale chytrá holka, která není schopná zvládnout střední školu, musí být jedině flink a lempl a podle toho se jí také daří v zaměstnání, kde jí to budou těžko tolerovat. Takže kde je pravda?

0 0
možnosti
M

Matthias

7. 9. 2010 16:46
Re: Chytrá holčička ?

Všichni ale nemůžou mít maturitu a vysokou, někdo ti taky musí dělat práce rukama. Někdo ti musí postavit chodník, vykopat kanál... Nevidím důvod jim nadávat do lemplů a dělat z nich něco víc... ;-O

0 0
možnosti
A

alla0909

7. 9. 2010 16:24
zdravim

Dobry den!

Pan Svarc pise:

Vážený ministr Dobeš jí na tuto jasně položenou otázku odpověděl takto: "Připravujeme zákon, kdy studenti učilišť budou získávat prvotní pracovní zkušenost už během studia." Nezlobte se na mne, ale člověk, co ze sebe vypustí takový bezobsažný kec, je prostě blbec....

Nevim nevim, mne prijde, ze byste zvlaste vy, v pripade ze budete vychovavat dalsi dceru, mel byt s timto zakonem potesen. Nemysli tim ten ministr to, ze bude povinna praxe na ucilistich? Ze behem studia budou zaci (urcitou cast roku) muset nekde pracovat (sice za minimum), ale prave proto, aby ziskali zkusenosti a prehled jak to v jejich oboru chodi? Treba jako v Nemecku, atd., kde je to uplne normalni?

0 0
možnosti

lachtan

7. 9. 2010 16:26
Re: zdravim

Na to není potřeba žádný nový zákon, tak to normálně dávno funguje. Dej blbci funkci a vymyslí nový zbytečný zákon....

0 0
možnosti
DJ

orca1

7. 9. 2010 16:22
¨hmm

Práce a že v Praze není ???

A není to tak že zmínění se ani nesnaží ???

A co takhle vzít každou práci a postupně se vypracovat ???

0 0
možnosti
BH

dropa

7. 9. 2010 16:33
Re: ¨hmm

R^

0 0
možnosti
KP

Karel Prokopic

7. 9. 2010 16:18
V Praze že není práce, pane? Ale, no tak...

Pražský region patří v rámci EU opravdu mezi ty nadprůměrné. Tedy i v možnosti zaměstnanosti. To jste si pane vybral špatný příklad. Ale spíše jste si chtěl ohřívat vlastní polívčičku.

Ten článek byl opravdu o něčem jiném. Tedy o tom, že určité nedotknutelné etnikum nemá geneticky zafixován pojem "budoucnost". Žije ze dne na den. A dát děti na studia? To je pro každé rodiče opravdu dlouhodobá investice. A přitom k ní přistupují ročně desetitisíce rodin. A VĚDÍ PROČ.

Nedotknutelné etnikum řeší především, co bude v noci za zábavu. Vo tom to je. Demokracie non plus ultra je smrtelnou chorobou světového křesťanství. Tečka.

0 0
možnosti
L

luniksix

7. 9. 2010 16:52
Re: V Praze že není práce, pane? Ale, no tak...

Romský synáček tu podporu nakonec jistě dostane.Držme mu palce !;-)

0 0
možnosti
SS

slv

7. 9. 2010 16:14
To je ale blábol!

Tak zaměstnává někdo tu vaši "holčičku" nebo ne? Co je to zaměstnání na zkoušku? Ve vašem pojetí vlastně zaměstnávání načerno. Pokud pracuje a není hlášená na sociálce, tak je to na kriminál a jakou má vyplácenou mzdu už není podstatné.

Jen jestli z vás ta "chytrá holčička" nedělá osla. Před pár lety jsem zaměstnával středoškoláka a nástup měl někde nad minimem, protože byl po škole a nic neuměl. Já nejsem žádná charita, mě tu mzdu nikdo nerefunduje. Pokud ukáže, že umí, dostane přidáno hned v prvním měsíci, ale přece neuzavřu smlouvu na kdoví jaký plat s někým, kdo ani sám neví, co umí. Tatík hned volal a že to je málo a kdy přidám. Tak jsem mu řekl, kdy. Po dvou měsících mi volal znovu, jak to tedy vypadá a dost jsem ho překvapil, když jsem mu sdělil, že syn už u mě nedělá. Chtěl vědět proč a já mu řekl, že to není na telefon, ale když přijde, řeknu mu to, ale ať nečeká dobré zprávy. Nepřišel. Hoch odešel dohodou, protože kradl v šatně peníze a byl přichycen.

0 0
možnosti
ZZ

hasmen - náhradní nick

7. 9. 2010 16:23
Re: To je ale blábol!

Nakonec ji bude muset zaměstnat nešťastnej taťka... no i svačinářka je ve firmě důležitá funkce :-P

0 0
možnosti
K

kocynder

7. 9. 2010 15:56
Osobní postřeh.

Mladý,čertvě vyučený,nastupuje na místo.Slyší toto:"Nemáte praxi,dáme Vám minimální mzdu.(pokud budete dobrej,dáme něco bokem)".Samozřejmě mu nedali navíc nic.Ta samá firma,vyučený chlap v e stejném oboru,praxe veliká."My víme ,že máte obrovskou praxi,ale my si Vás musíme vyzkoušet".Opět smlouva na minimální mzdu,slib,že něco přidají bokem.Opět bokem nepřidali nic,jen chtěli,aby místo 8hod pracoval jako ten mladej aspoň 10ho denně.

0 0
možnosti
RF

romsky funkcionar

7. 9. 2010 15:57
Re: Osobní postřeh.

to je pak smula, nicmene to tak neni ve vsech firmach - osobni zkusenost

0 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7102x
56 let, advokát žijící v Praze. Věnuji se především trestnímu právu. Moje stránky najdete zde.