Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VC

vena65

10. 9. 2010 11:08
JInak dejte vědět

až jí otevřete tu kavárnu, či co to plánujete. Rád se stavím, abych se přesvědčil nakolik je vaše dcera opravdu schopná. A třeba si můžeme u kafe i pokecat o tom jak by měl fungovat pracovní trh.

0 0
možnosti

lachtan

10. 9. 2010 11:45
Re: JInak dejte vědět

Jasně, napíšu :-)

0 0
možnosti
VC

vena65

10. 9. 2010 11:04
Opravdu je to celé tak jak píšete?

Ve svém profilu píšete, že studujete právo, mohu se zeptat co je cílem toho studia? Prosazování práva a spravedlnosti to asi nebude. Neboť si tu nějak podivně stěžujete na to, že vaše dcera je okrádána, místo abyste podal trestní oznámení na ty, kteří ji okrádají. Všem, kdo zpochybňují vaše slova tady nadáváte do pitomců apod. a přitom se sám jako pitomec vy, nebo vaše dcera chováte. Jak jinak lze totiž nazvat to, že poté, co ji okrade jeden zloděj, ona jde a nechá se okrást dalším a tak to trvá celý rok.  A jako vůbec nejlepší je, že se jako pravičák domáháte v článku dalších regulací na pracovním trhu a v diskusi na regulace nadáváte.

Trochu byste si měl srovnat v hlavě, kam vlastně na politickém spektru patříte. To, že jste podnikatel a odvedl na daních miliony z vás ještě pravičáka nedělá. Znám i podnikatele, co se hrdě hlásí ke komunistům.

0 0
možnosti

lachtan

10. 9. 2010 11:54
Re: Opravdu je to celé tak jak píšete?

Trestní oznámení nikam nevedou, vyzkoušeno. Stejně tak teplý bonz na zdravotní pojišťovnu. Všichni berou situaci v restauracích a podobných provozech za cosi normálního. Pravděpodobně by šlo něčeho dosáhnout, kdyby se tomu člověk nadstandartně věnoval. Vedlo by to k tomu, že by nedělal nic jiného a nejsem Šinágl, abych na to měl neomezené množství času. A navíc by to vedlo k naprosté ztrátě možnosti zaměstnání, toho, o koho jde. Jinak i v pravicovém světě jsou určité minimální regulace potřeba, třeba tam, kde je z logiky věci přirozený monopol a podobně. Svět absolutně bez regulací je bohužel utopie, jde dnes jen o jejich míru a vhodnost. A rozhodně vhodnější regulací jsou úlevy zaměstnavatelům, než ochrana zaměstnanců za každou cenu.

0 0
možnosti
JK

Pravičák začíná být nadávka

10. 9. 2010 9:09
A teď si ještě představte,

že se uzákonní to, že "kdo nechce pracovat, nebude dostávat soc.dávky". Takže gastro-absolventka, když nebude makat někde u pásu nebo uklízet, tak nedostane soc.dávky. Anebo absolvent VŠ - to samé...

0 0
možnosti
M

mira778

10. 9. 2010 9:42
Re: A teď si ještě představte,

vysokoskolaka nemuzou poslat k pasu pokud to odmitne. aspon tak to bylo.

0 0
možnosti
KSŠS

každý svého štěstí strůjce

10. 9. 2010 7:52
Cikánka je opravdu mimo

Ptát se ministra, kde si jako má něčí dítě absolvent najít práci je hodně praktické. Situaci na trhu práce známe všichni. Absolventy nikdo nechce, protože je nepotřebuje. Idealizovat si situaci tím, že si nalháváme, jak mohou být absolventi užiteční je škodlivé. Ministr na tom nic nezmění. Ovšem autor článku se nemýlí ve tvrzení, že náš "sociálně spravedlivý" zákoník práce je k zb.lití.

0 0
možnosti
M

MipeX

10. 9. 2010 3:26
Cikánka je mimo

Řekl bych, že jste úplně vedle. Stát má zajisti obranu proti nepřítel a zajistit bezpečí občanů. Proto asi ty státy vznikaly a lidi odváděli poplatek státu za tuto službu. Vše ostatní je nadstavba, kterou většinou většina lidí ani nechce. Jestli je dcerka blbá, tak má samozřejmě problém. Jestli je šikovná a naučila se, tak žádný problém nemá a rád ji někdo zaměstná a pokud by byla opravdu dobrá, tak bude zaměstnávat ostatní.

Ale ať se stará o sebe sama. Na co chce stát? To opravdu nechápu. Starat se sám o sebe, sehnat si práci, nebo ji vytvořit. Stát vám sebere 3/4 toho co vyděláte a pak milostivě slečně dcerušce vytvoří pracovní místo? Toto je váš cíl?

0 0
možnosti
AA

abc

10. 9. 2010 14:25
Re: Cikánka je mimo

Přesně tak, zeptejte se kteréhokoliv hospodského jak je obtížné sehnat pracovitou, slušnou servírku bez ohledu na to jesli má či nemá praxi. Každý vám potvrdí, že sehnat línou, drzou  a úplně levou pracovní sílu, případně ještě kuřačku, která si musí každých 15 minut zapálit, kterou vyhodili už z pěti míst buď proto, že kradla nebo chodila do práce v pondělí jen když neměla v neděli nebo v sobotu draka, není žádný problém. A jen blbec očekává, že tohle vyřeší stát.

0 0
možnosti
S

stargate

10. 9. 2010 0:02
jo

Žádný stát nezajistí aby měl každý po vyučení práci která ho nakrmí  ubytuje a pošle na dovolenou.Pokud se to dotyčnému nelíbí musí si takové místo vytvořit sám takhle to prostě funguje nevím proč požadujete aby někdo zařídil že vaše dítě někdo v životě povede po cestě sociálních jistot .

0 0
možnosti

lachtan

10. 9. 2010 0:42
Re: jo

Fakt mám někdy dojem, že každý druhý je lehce mentálně nedostatečný. O pravicově zaměřených lidech jsem si to nikdy nemyslel, ale některé přiblblé reakce k tomuhle článku mé přesvědčení nalomily. Nikdo nechce, aby mé dítě někdo vedl po cestě sociálních jistot, ty pako. Seru na sociální jistoty. Jediný co chci, aby stát měl takovou legislativu, kde není zaměstnávání lidí za trest a aby se taková legislativa dodržovala. Nauč se číst a nad přečteným trochu přemejšlet, než vypusíš nějakou další kravinu. Zaměstnanec a jeho zaměstnavatel nemají být nepřátelé, jak to z nich současná legislativa dělá. Další věcí jsou gangsterské praktiky v gastronomii, které ovšem mají v té legislativě původ.

0 0
možnosti
JJ

tenkdomacas

9. 9. 2010 23:50
Absolvent po škole umí kulový.Je ovšem rozdíl

mezi absolventem, který v průběhu studia dělal brigádu někde ,kde by chtěl po škole nastoupit. Pokud se dobře zapsal, bude bez problému přijat a to na dobu neurčitou - tedy pokud není firma v krizi.

0 0
možnosti
M

mira778

10. 9. 2010 9:46
Re: Absolvent po škole umí kulový.Je ovšem rozdíl

a na to si prisel kde?;-D

0 0
možnosti
M

masculine

9. 9. 2010 23:16
Chytrá a učňák?

To máte docela nízké požadavky, ale budiž. Docela by mne zajímalo, v jakém oboru ty lidi zaměstnáváte. 2 měsíce na zkoušku bez mzdy? Opravdu někoho takového znáte? Neměl jste spíše na mysli 2 měsíce na černo? To je ale riziko "podnikání" jedince, který pobírá dávky a k tomu si chce takto přivydělat. Nezastávám se tímto podnikavců, kteří podobným způsobem provozují svou živnost, ale na tuhle zlodějinu musí být vždy dva...A co se týče podstaty Vašeho článku, ten veřejný ministr má pravdu. Tohle byla jedna z mála prospěšných věcí, které za bolševika podle mne fungovaly. Učňovské školství bylo mnohem více spjato s výrobním sektorem a učni měli mnohem kvalitnější praxi už během studia, než je tomu dnes. Nevidím důvod, proč se k tomu (třeba v pozměněné formě) nevrátit. Btw, když je Vaše nevlastní dcera tak chytrá, zaměstnejte ji sám. Nikde není řečeno, že musí začít pracovat v oboru, který vystudovala. Já jsem také zaměstnán v jiném oboru, než který jsem vystudoval.

0 0
možnosti
M

Mira3

9. 9. 2010 22:03
Fujtajbl, chce se mi blejt, soudruzi .....

 - tedy soudruhu Schwarzi. Ten chlapec nechtěl práci - on chtěl podporu v nezaměstnanosti!

0 0
možnosti

lachtan

9. 9. 2010 22:56
Re: Fujtajbl, chce se mi blejt, soudruzi .....

Máte číst článek celý:  "Vedle obecných frází na besedě, která pozornost místních zrovna

nevzbudila, zazněly i dva důležité dotazy: jak získat po škole práci,

když zaměstnavatelé hledají pouze lidi s praxí. "Připravujeme zákon, kdy

studenti učilišť budou získávat prvotní pracovní zkušenost už během

studia," uvedl Dobeš"

0 0
možnosti
H

honzour1

9. 9. 2010 19:51
Divný

Nechci zlehčovat problémy se scháněním prvního zaměstnání (já jsem z jiného oboru, kde tyhle problémy neexistují), ale kdyby to bylo tak hrozné, jak píše autor, tak by patrně všechny potenciální zaměstnankyně z oboru jeho nevlastní dcery musely umřít hlady a nebo se živit mimo obor. A ty zaměstnankyně s praxí by zase všechny musely postupně zestárnou a odejít do důchodu a umřít stářím. Takže by tu práci neměl časek kdo dělat. A to zjevně nenastalo, takže někde je něco jinak, než nám pan autor tvrdí.

0 0
možnosti

lachtan

9. 9. 2010 20:01
Re: Divný

Ony jsou buď mimo obor, nebo (většina) akceptuje to, jak to tam chodí

0 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7102x
56 let, advokát žijící v Praze. Věnuji se především trestnímu právu. Moje stránky najdete zde.