Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jirkaknop

14. 7. 2009 20:53
Osobně si myslím

že největší lumpárna se zavedením víz byla v načasování (14dní po ukončení přdsednictvé) a v tom,že bez konzultací s EU je Kanada zavedla jednostranně , ačkoliv věděla,že je recipročně zavést ihned nemůžeme. To byl podraz. Jinak pokud by včas a řádně věc s ČR  a EU projednali,byla by to jiná záležitost. 

0 0
možnosti
PK

Lanta2004

14. 7. 2009 20:56
Re: Osobně si myslím

Já vidím problém jen v tom,že není možné si vízum vyřídit v ČR.To vše strašně komplikuje a zdržuje.Chápu turisti,kteří chtějí vycestovat rychle a musí s žádostí až do Vídně.To opravdu logiku nemá.Kdyby bylo možno vyřídit vízum v Praze a nebo na letišti po přistání v Kanadě,pak bych problém neviděl žádný

0 0
možnosti
MK

Crab

14. 7. 2009 20:44
Antikarma

No já nevím, nám někdo brání zavést vízovou povinnost pro kanadské občany? Vízovou politiku jednotlivých zemí snad přece EU neovládá...?

Osobně se mi zavedení víz samozřejmě nijak zvlášť nelíbí, ale pokud jsme opravdu zemí s druhým největším počtem žádostí o azyl, ani se Kanadě moc nedivím, že se tímto způsobem snaží bránit...  A pokud si pan autor myslí, že nejlepší způsob, jak bychom mohli odpovědět, je zavedení víz pro kanadské občany v celé EU, pak já to považuji za naprosto nesmyslně přehnané opatření, které by nikomu neprospělo.

A ty s prominutím kecy o ztracené suverenitě, to už je úplně bez komentáře...

0 0
možnosti
VK

vtech

14. 7. 2009 20:47
Re: Antikarma

Jestli se nepletu, tak ovlada.

0 0
možnosti
J

jirkaknop

14. 7. 2009 20:36
Milý pane

vážně studujete práva? Teď už chápu,proč je v této zemi takový právní bordel. Vždyť vy vůbec nevíte,co plácáte. Závazky , které ČR podepsala prostš platí a dodržuje je jak ČR vůči EU , tak naopak. Je-li nějaký procesní postup,proč by měl být řešen jinak? Že si to ve svojí právní naibvitě přejete? Na to Vám každý kašle.

0 0
možnosti
CC

cekon

14. 7. 2009 20:38
Re: Milý pane

Nepochopil mezi právem a názorem. Nedivím se. Myslet je těžké...;-D

0 0
možnosti
PK

Lanta2004

14. 7. 2009 20:36
Bud vědomě a nebo nevědomky nemluvíte pravdu

Takže za A není vinou Kanady,že musela víza pro ČR zavést.Kanada si jen logicky a pochopitelně chrání své území před vlnou imigrantů jimž mnohdy  prostě upřít status azylanta nemohla,nebot byly důkazy o tom,že je v ČR někdo fyzicky atakoval a pronásledoval.na vině za tento stav a za znovuzavedení víz jsou všechny předešlé vlády(bez vyjímek),které dlouhodobě neřešily problém romské menšiny u nás a nechávaly to osudu s tím,že se to nějak samo vyřeší.

Za B nemluvíte úplnou pravdu o tom jak se věci mají v otázce naší žádosti o pomoc EU v otázce reciprocity.EU se nedivím,že jejich reakce jsou velmi vlažné.Poté co si vláda Mirka Topolánka velmi užívala dvojsmyslné heslo "Evropě to osladíme",poté co se do EU soustavně navážel a naváží prezident ČR a poté co prezident odmítá plnit svoji ústavní funkci a otálí s podpisem smlouvy se není čemu divit,že na nás EU kašle.To si má Evropa rozházet dobré vztahy s kanadou jen kvůli nějaké ČR,která jí přisprostle okopává kotníky?To by byla EU blbá

0 0
možnosti
PK

Lanta2004

14. 7. 2009 20:39
Re: Bud vědomě a nebo nevědomky nemluvíte pravdu

Nejprve si musíme my,češi zasloužit svým přístupem a chováním to,že se za nás bude Evropa stavět.Naše hraní si na suverénní hrdiny uvnitř EU a dávání každému najevo,že si z nás musí sednout na zadek tím pravým ořechovým způsobem jak si Evropu naklonit ale nebude.

Evropě fandím a na čechy bych se za takovéhoto stavu vybodnul taky( a to píšu jakožto člověk,kteřý v ČR žije)EU

0 0
možnosti
O

Oulehla

14. 7. 2009 20:34
Výborný článek!

R^ karma

0 0
možnosti
W

www.evlada.cz

14. 7. 2009 20:33
Bla bla bla, zase to nak vsechno Svarc votocil

Co ma EU co docineni stim, ze tu mame bandu vychcanejch cikanu co nechtej makat a dou tam, kde dostanou za nic vic :)?... EU za to nemuze, a nemuze ani za to proc se tam cigosi hrnou...Ja proti cikanum nic obecne nemam. Jsou jaci jsou. Ale proste zakony plati pro kazdeho. V prvni rade je treba se vykaslat na pozitivni diskriminaci, a nechat je zrat hlinu..Napriklad tak, ze pridavek je jen na 3 deti..Kdo si poridi vic, at si na ne i vydela. Nechapu proc by mela cela EU zavadet viza pro Kanadu. Je to nas lokalni problem a tak si ho musime vyresit.  Je pravda ,z e se cigosi do Kanady hrnou? ..Je tak co. Nema cenu bejt nakrklej na Kanadu ani EU.. Cikani lzou a je treba jim ukazat realitu. Kdo nemaka neji...

0 0
možnosti
LG

l.g

15. 7. 2009 1:06
Re: Bla bla bla, zase to nak vsechno Svarc votocil

Jenže my s tím nic udělat nemůžem, protože zakazovat cikánům jezdit do Kanady by  byla skutečná diskriminace. Dělat s tím něco může jen Kanada tím, že jim žádný status prostě udělovat nebude. Okamžitě tam pak přestanou jezdit.

0 0
možnosti
J

jirkaknop

14. 7. 2009 20:26
K těm chytrým příspěvkům

o rovnoprávnosti v EU. Sami odmítáme LS. Tudíž neexistuje jednotná zahraniční politika. A pokud bychom nebyli v EU , tak máme víza i do Německa. Je naprostá blbost si myslet,že budeme mít s tak malým a bezvýznamným státečkem stejné postavení jako Německo,Anglie nebo Francie. A pokud bychom nebyli v EU , neměli bychom řadu dalších výhod,jako je práce v EU , bezvízový styk , dotace a jiné věci. Byli bychom taková Ukrajina , jenom s ještě menším vlivem. Ale jen si tady léčete komplexy..

0 0
možnosti
CC

cekon

14. 7. 2009 20:33
Re: K těm chytrým příspěvkům

Takové kecy jsem už slyšel. Bylo to o lásce k CCCP...

0 0
možnosti
VH

hofmanova

14. 7. 2009 20:04
Snad lidi pochopí

proč nepodepsat Lisabon8-o

0 0
možnosti
J

jirkaknop

14. 7. 2009 20:22
Re: Snad lidi pochopí

Abychom byli na tom stejně jako teď?

0 0
možnosti
CC

cekon

14. 7. 2009 19:48
Mám takový pocit, že vždy když o něco půjde

tak se na nás vy.erou. Příštích 300 let to máme jisý....

0 0
možnosti
J

jirkaknop

14. 7. 2009 20:27
Re: Mám takový pocit, že vždy když o něco půjde

A proč by neměli? Co pro Evropu znamenáme a co jsme udělali? Jenom problémy..

0 0
možnosti
LH

d_meister

14. 7. 2009 19:44
nesouhlas

já bych si dovolil s autorem nesouhlasit. je sice pravda, že vstupem ČR do EU došlo k podstatnýmu omezení český suverenity, ale musíme se ptát, jaká ta naše státní svébytnost vlastně je a jakej má charakter ve srovnání třeba se suverenitou jinejch velkejch států. v 19. století byly český země v mnohem větším bezpečí právě proto, že jsme byli součástí Rak.-Uh.; experiment s kompletní suverenitou a nezávislostí, kterou jsme tu měli od roku 1918 se, přiznejme si, moc nevyved (německá okupace, sovětská okupace). naopak, pro stát naší velikosti je výhodnější, když svoje pozice uplatňuje v rámci nějakýho většího celku, kterej za ni jedná a chrání. jestli je timhle správnym celkem Evropská unie, to je otázka. rozhodně to je ale lepší, než kdybychom byli na všechno sami. Otázka možnosti zavedení reciprocitiy víz mi přijde v tomhle ohledu jako podružnost. je to holt daň za schengen, za volnej pohyb osob, kapitálu, zboží a služeb, což je mnohem hodnotnější než možnost zavedení víz pro kanaďany.

0 0
možnosti
CC

cekon

14. 7. 2009 19:51
Re: nesouhlas

problém je v tom, že některé státy jsou si rovnější, než jiné. Nedělejte si žádné iluze. Tady jde o nové mocenské rozdělení Evropy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7102x
56 let, advokát žijící v Praze. Věnuji se především trestnímu právu. Moje stránky najdete zde.