Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

nonick

20. 8. 2008 9:45
Pro mnoho lidí - novodobých sociálních inženýrů -

je těžké prostě přijmout skutečnost, že integrace Cikánů do většinové společnosti v evropském prostředí je naprosto nereálná - nepodařilo se to za celá staletí od jejich indického exodu (ani ne tak vinou společnosti, která je schopna absorbovat nejrůznější vlivy, ale jejich neochotou a neschopností (nemožností?)přizpůsobit svůj způsob života (v jejich indické pravlasti zcela běžný) způsobu naprosto odlišnému - evropskému. Je pozoruhodné, že stigmatu nejnižší indické kasty  (původ slova cikán pochází z řec. Athiganoí = nedotýkatelní) se Cikáni nedokázali zbavit ani ani po stovkách let v tisíce kilometrů vzdáleném prostředí, - to je ovšem téma na jinou diskuzi, týkající se např. vlivu karmy (a teď nemám na mysli hodnocení článku :-) 

0 0
možnosti

kagmark

21. 8. 2008 12:24
Re: Pro mnoho lidí - novodobých sociálních inženýrů -

R^

0 0
možnosti

Helena1

20. 8. 2008 9:35
Společnost by měla hledat řešení...

Ale kdo? Lidi pohybující se okolo "cikánů" jsou mdlého rozumu a pochybného charakteru. Většina politiků se tváří, že nezná ani slovo cikán, natož aby s cirasismem něco dělala.

(Rasismus jen na cikány = ci-rasismus.)

Osobně si myslím, že orgány státní správy jsou na cikány nepřiměřeně nírné.

0 0
možnosti

Edmund Černá Zmije

20. 8. 2008 7:35
Co s tím?

Je poměrně jasné, co je zcela nutnou podmínkou k nápravě.

Je nutné odstranit prostředí, které ty problémové lidi přímo vybízí žít tak, jak žijí. Sociální dávky? Jistě, ale za přesně nastavených podmínek. Dávky pro děti? Jen pro omezený počet dětí a jen pro děti, o které je dobře postaráno. Opakované krádeže, ničení pronajatých bytů? Dobrá, pak musí nastoupit přísnější tresty a náhrada škody - vězni musí pracovat. Kriminalita dětí - odebrání z péče, náhrada škod, trest rodičům za zanedbání výchovy.

Dalo by se dlouho pokračovat, ale princip je jasný - společnost asociální chování nejen umožňuje, ale i podporuje finančně. To musí přestat, pak budou nepřizpůsobiví zkoušet hledat štěstí jinde (nakonec jsou kočovný národ, to by pro ně neměl být problém), a ti slušní budou moci žít lépe, protože jim zbytek etnika nebude dělat ostudu.

0 0
možnosti

Helena1

20. 8. 2008 9:30
Re: Co s tím?

souhlas

0 0
možnosti

romana

20. 8. 2008 6:22
děti

Tento problém je opravdu neřešitelný. Měla jsem na táboře malého roma. Nikdy nežil s romy, protože si ho osvojila bílá a velmi slušná rodina. Děti se k němu chovali někdy velmi škaredě jen jvůli barvě kůže. Musím, ale přiznat, že v kloučkovi byli geny pevně zakořeněny. Doufám, že se podaří dobrou výchovou v rodině tyto geny potlačit, ale jednoduché to není. To je jenom jeden človíček. Co dělat s celou bandou už,,vychovaných" romu asi nikdo neví.

0 0
možnosti

tojsouveci

20. 8. 2008 8:48
Re: děti

Genetické předpoklady rmají rozhodně daleko větší vliv na osobnost než výchova. Jistě může potvrdit každý, kdo má více dětí, že přes stejnou výchovu je každé z těch dětí jiné a to přesto, že je zplodili stejní lidé  stejně je vychovávali. Naopak jednovaječná dvojčata, odtržená po narození a vychovávaná v naprosto rozdílných podmínkách zůstavají i po mnoha letech velice podobná ve svých zvycích, zájmech, chování apod. Takže pokud si někdo myslí, že si vezme např. malého cikánka pocházejícího z rodiny na nízké IQ úrovni a vychová z něho řádného a inteligentního člověka, tak se ve velké většině případů bude divit a nechápat. Ale někdy se samozřejmě dějí i zázraky :-)

0 0
možnosti

čhavo

19. 8. 2008 22:06
melete furt dokola

to stejný a stále omýlaný už 6O let : Pane redaktore, když vidíte partu, jak říkáte Cikánů, jdete na druhý chodník. Bojíte se , proč ? Máte, jako většina gádžů velké předsudky. neviním vás z rasismu, vždyť Romové patří do indoevropské rasy, stejně jako Češi, tak vlastně jsme bratři a žádný rasismus není a nikdy nebyl. Existuje jen a jen strach a ten má velký oči . Již vaši dědové strašili vaše děti a vás: Když budeš zlobit, příjde cikánka a sebere tě ..." Naši lidi nestrašej gádžama...

Já rovněž mám mezi černochama  indiánama a eskmákama:-):-)spousta kámošů a berou mě ne jako cikána ,ale jako manuše -člověka.

R^

0 0
možnosti

DEINONYCHUS

19. 8. 2008 22:33
Re: melete furt dokola

To je těžké, je to furt dokola, ale je potřeba o tom mluvit. Sice si taky myslím, že se něčeho kloudného nedobere, modelem může být obecně Amerika. Prostě vyčlenit slumy, gheta a tam je nechat žít, ale zabránit jejich průniku mezi normální lidi. Cokoliv ostatní je mrháním penězi daňových poplatníků. Ostatně podobný model jsem viděl na svých cestách i po Německu, i když to nikdo nepřizná. Jenom otázka času, kdy se stane politickým problémem, například po tom, co se s tímto bodem dostane Národní strana do parlamentu. Pak na tom budou chtít nachytat politické body i další strany a to se dočkáme překvapení.

0 0
možnosti

andy2000

19. 8. 2008 21:22
Práce zdarma

Jak už tu bylo zmíněno - je takový problém navrhnout, že budu chvíli pracovat zadarmo a pak se dohodneme? Existuje hodně lidí, kteří takto začínali.

0 0
možnosti

důchodce

19. 8. 2008 21:09
pane autore

píšete, že podnikáte, tudíž lze předpokládat, že jste rovněž zaměstnavatel a zaměstnáváte lidi. Mohl by jste zde zdělit, kolik z nich je cikánů? Případně kolik se jich u Vás ucházelo o práci a s jakým výsledkem? Děkuji.

0 0
možnosti

šedý vlk

19. 8. 2008 20:26
Jaký je závěr?

Řekl bych, že jste zůstal se svou úvahou na polovině cesty. Co jste tím chtěl říci? Sdělil jste nám notoricky známá fakta, to je vše.:-(

0 0
možnosti

zajicek8

19. 8. 2008 18:26
proc je s praci problem?

Porovnejte to se studenty, kteri chodi na brigady. Maji svoje CV, kam si pisi kazdou brigadu, nekteri i kontaktni osoby, ktere jsou ochotne je doporucit. Kolikrat sla dcera na brigadu jenom na jeden neplaceny den zacvicit se, potom na kratkodobou dohodu na tyden ci dva a pak teprve dostala neco jako pracovni smlouvu na delsi dobu, treba mesic.

Brani nekdo Romum pri poptavani se o misto, nabidnout zamestnavateli, aby si ho nejdrive vyzkousel - a pak teprve zamestnal? Ale ta iniciativa musi vyjit od Romu, nikoliv od zamestnavatelu. 

0 0
možnosti

kion1

19. 8. 2008 18:49
Re: proc je s praci problem?

to by byla cestaR^[>-]

0 0
možnosti

kion1

19. 8. 2008 17:42
Volič Národní strany

Rozumný článek.Karma.R^[>-]

Co s tím?Možná by nebylo od věci před pronajmutím, prodeji bytu jasně definovat podmínky, za jakých lze vypovědět smlouvu, či odkoupit byt zpět, když ¨se nebude dodržovat smlouva, respektive dobré mravy. 

0 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7102x
56 let, advokát žijící v Praze. Věnuji se především trestnímu právu. Moje stránky najdete zde.