Diskuse

Past na život

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jan Markvart

19. 8. 2008 21:12
Náš pan Švarc

Souhlasím s Vámi v poslední větě. Článek je zbytečný. Ameriku jste bohužel opět spatřil až jako druhý. Překvapuje mě, že zrovna Vy se pozastavujete nad konzumním životem lidí, když Vy sám o sobě tvrdíte, že jste podnikatel. Bez trhu se můžete jít klouzat. Každý selsky uvažující člověk si je této skutečnosti vědom a nepotřebuje k tomu Váš komentář. Navrhněte tedy řešení, pronikněte do jádra pudla a konstruktivě jednejte v zájmu tohoto blogu. Jde přece jen o Vaši pověst.

0 0
možnosti

lenka von prajz

17. 8. 2008 14:52
pokračování

neviděla tak černobíle. Každý ať se baví jak chce. Ne každý je na památky, ne každý má rád přírodu (nemluvě o alergicích). Pořád lepší zevlovat po obchodech, než brát drogy.

0 0
možnosti

lenka von prajz

17. 8. 2008 14:50
Pohled Nepražáka

Myslím, že to není až taková pravda. V Praze přes rok studuji, a protože to mám domů skoro 4 hodiny vlakem, nejezdím domů na vesnici každý víkend. Pak většinou aspoň jeden den z pražského víkendu strávím v nákupních centrech. Proč? Protože si tam můžu zajít do kina, najím se v České kuchyni, kouknu co teď hýbe světem, možná si koupím nějaký ten svetřík, když je ve slevě, ale hlavně se odreaguju.

Jedno jsem ale vypozorovala. Návštěvnost těchto center dost záleží na počasí. Když je ošklivo, je tam víc lidí, kteří by v krásném počasí byli na chalupách. Nebo v létě mám spíš pocit, že jsou všichni Pražáci v ZOO (kolej mám na cestě do zoo, takže ty plné autobusy nejde přehlédnout). Nemluvě o tom, že když je nějaký sportovní zápas, lidi jsou taky spíš v ulicích, než v centrech. V zimě jsem si všimla, že když byl nedostatek sněhu, Pražáci byli v centrech místo Špindlu. Podle mě to Pražáci berou jen jako odreagování. Málokdo tam totiž chodí každý den. Pokud tam zrovna nepracuje. Takže bych to n

0 0
možnosti

vodní želva

17. 8. 2008 1:01
Píšete, že studujete právnickou fakultu,

ale asi nejste moc daleko, protože jinak byste měl za sebou i politologii a ta nepojednává jenom o politice, ale i o reklamě. Možná byste potom pochopil to, co kritizujete. 

0 0
možnosti

lachtan

17. 8. 2008 13:00
Re: Píšete, že studujete právnickou fakultu,

Milá želvo, politologie s mými úvahami vyjádřenými v článku nesouvisí ani trošku :-)

0 0
možnosti

j@ck

16. 8. 2008 21:54
-

Pane, hodnotite dost tvrde a dost nekompromisne a pausalne. Spis mam pocit, ze si tu vylejvate nejaky osobni problem, nez ze byste skutecne chapal to, o cem tu pisete. Vite, ono existuje takove prislovi: "zij a nechej zit".

0 0
možnosti

Radek0075

16. 8. 2008 18:15
Furt lepší

nagelovanej frajírek s dokonalou blondýnou v obchodním centru, než obstarožní prase, který je šmíruje:-)  Jak jinak by si Švarci věděl, co mladí lidé dělají ve svém volném čase.:-©

0 0
možnosti

lenkami

16. 8. 2008 21:37
Re: Furt lepší

A proč je prase? A koho šmíruje?

0 0
možnosti

romana

16. 8. 2008 16:58
částečně nesouhlasím

Nesouhlasím, protože bydlím ve městě. Každý víkend jdeme s dětma na výlet do okolních lesů. Na kole, na koni, nebo jen na procházku. Jednou jsem potřebovala barvu do tiskárny a zašla v neděli do Tesca. Tehdy jsem si uvědomila, že nebýt obchodních center byli by všichni tito šťastní lidé v přírodě. To by bylo hnusný. Je jen škoda, že když děti přijdou po víkendu do školky, většina byla doma. S těmi šťastnějšími zašli rodiče do obchodu. Prý je to nejlepší v kuličkách.....

0 0
možnosti

narakN

16. 8. 2008 16:50
centra

Hm ja tam nechodim vubec (jednou za pul roku do kina) ale pritelkyne je schopna obchazet obchody cely vikend;-D;-D

Jinak pokud jde o kina ja mam radsi mala, takova ta klasicka, je tam uplne jina atmosfera, obcas davaji i super stare filmy (v Praze treba kino Oko, Aero atd...).

0 0
možnosti

lovermann

16. 8. 2008 16:30
je to tak

Já bych ta nákupní centra a multikina viděl spíš jako jeden z příkladu trávení volného času mnohých z nás. Jde spíš o způsob života. I dříve byli skupiny lidí, kteří se zajímali o budoucnost planety.

0 0
možnosti

lovermann

16. 8. 2008 16:32
Re: je to tak

Souhlasím s tím, že lidí si mají vybrat sami, ale musejí mít aspoň něco v hlavě, aby měli možnost hodnotit to, co se děje kolem. 6ebříček hodnot člověk nejprve přebírá (v různé míře) od svých rodičů. Co se stane s dětmi těch, o kom píše autor článku?

0 0
možnosti

chodovar

16. 8. 2008 15:18
Ale

nechte každého, ať si svou zábavu vybere sám. Svět se do záhuby neřítí. Vychovávat lidi, čím se mají zabývat a čím ne, to je sociální inženýrství - snad nejškodlivější koníček (zaměstnání) některých lidí.

     Supermarkety jsou dobré - drží ceny na únosné úrovni, nabízejí velký sortiment a komu se tam nelíbí, ať chodí jinam.

0 0
možnosti

lenkami

16. 8. 2008 17:07
Re: Ale

Obávám se, že autor nemá na mysli super- ani hyper- markety, ale centra jako taková...

0 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7102x
56 let, advokát žijící v Praze. Věnuji se především trestnímu právu. Moje stránky najdete zde.