Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Olympiáda - reklama na vrahy

Alexandr Solženicin: "Holocaust, který se odehrál v Tibetu, ukázal komunistickou Čínu jako krutého a nelidského kata. Čínský režim je brutálnější a nelidštější než všechny ostatní komunistické režimy světa." (proslov v Tokiu, 1982)

autor neznámý

Leží se vám dobře na gauči u televize? Chutná vám pivko a bramborové lupínky? Vykřikovali jste nadšením nad zahajovacím ceremoniálem a nad výkony novodobých gladiátorů? Tak v tom případě nejen takzvaní sportovci, ale i vy a vlastně všichni, kteří to dopustili, jste dobrovolně součástí grandiózní propagační kampaně režimu vrahů. Nepředpokládám, že jste fanoušci Adolfa Hitlera a plynových komor. Nepředpokládám ani, že byste byli srozumněni s vyvražděním většiny kambodžského národa Pol Potem a jeho Rudými Khmery. Tak proč vědomě podporujete Čínu? Je to tím, že tragédie lidí v Tibetu se odehrává v natolik nepřístupných a odlehlých oblastech, nebo že podrobnosti o ní nejsou dostatečně známy? Citujme Bernarda Levina z The Times, 7.9.1990:

"Slovo genocida musíme užívat s rozmyslem. Můžeme k němu sklouznout při označování bezpočtu zrůdných masakrů, které v tomto století náš svět zažil, avšak měli bychom ho vyčlenit pro ty zločiny, které doopravdy označuje. Pokud se tím budeme řídit, v posledních šedesáti letech došlo ke čtyřem masovým vražděním, která si toto označení zaslouží. Byl to holocaust židů, stalinský teror, krvežíznivost Pol Pota a Rudých Khmérů a to, co postihlo obyvatele a kulturu Tibetu v období zběsilé touhy po smrti a mučení, kterou pod názvem Kulturní revoluce rozpoutal šílený Mao Ce-tung"

Tibet není součástí Číny. Tibet je samostatným státem, civilizací starou 2000 let, s vlastním jazykem, vlastní kulturou, který je násilně okupován cizí mocností stejně, jako bylo okupováno Československo hitlerovským Německem. Stejně jako my tenkrát, i Tibet má svou hlavu státu a svou exilovou vládu. V přímém důsledku okupace zahynula již více než jedna pětina celého národa, během prvních dvaceti let okupace to bylo přes 1.200.000 lidí. Tibeťané jsou, díky svému náboženství, snad nejmírumilovnějším národem na světě, neschopni se sami bránit obrovské materiální převaze svého souseda. Tibeťané právem očekávali podporu západního světa. Té se jim však bohužel nedostalo. Zoufalost dokreslují slova neznámé Tibeťanky: "V ničem se nelišíme od Kuvajtu, proč nám nikdo nepomůže? Jsme snad nějaká zvířata? Nejsme snad lidské bytosti?" (domumentární film ABC Lost Horizons, 1991) Proč státy, které se dokázaly postavit Saddámu Huseinovi a zabránit okupaci Kuvajtu, státy, které nakonec zastavily vyvražďování v Jugoslávii, jsou tak nevýrazné v případě genocidy v Tibetu? Jak píše Mary Craigová ve své knize Krvavé slzy: "Nebo se jako Chamberlain a Daladier v Mnichově stále k smrti bojíme diktátorů, hlavně těch, se kterými chceme obchodovat? Je možné, že Čína až doposud nevyslyšela volání po dodržování lidských práv proto, že nebyla vystavena dostatečnému tlaku." Případně jak řekl lord Grimond ve Sněmovně lordů dne 13.12.1989: "Politika ústupků se minula účinkem u Hitlera, a nebude fungovat ani v případě Číny."

V posledních cca deseti letech se situace v Tibetu nijak nelepší, ba právě naopak. V roce 1996 zahájila Čína kampaň "tvrdý úder" a následující "převýchovné akce". V tibetských klášterech působí tzv. "pracovní a převýchovné skupiny", do roku 2000 byl vězněn nejmladší politický vězeň na světě, pančhenlama Gendün Čhökji Ňima, když se mu ve věku 14 let podařilo uprchnout a připojit se k Dalajlámovi v Indii. V prosinci 1997 bylo v Tibetu 1216 politických vězňů, z toho 256 žen a 39 nezletilých. Jen za jeden rok zemřelo ve věznicích 6 lidí na následky mučení. Od té doby každým rokem přibývají další vězni, další mrtví.... A my všichni hromadně zíráme na velkolepou slavnost v Pekingu na oslavu vrahů.......

Mírová smlouva mezi panovníky Číny a Tibetu podepsaná v letech 821-822:

Tibet i Čína se spokojí s hranicemi, které jim nyní náleží. Vše na východě je zemí velké Číny a vše na západě je beze všech pochybností zemí velkého Tibetu. Od nynějška žádná strana nerozpoutá válku, ani se nezmocní cizího území... Mezi oběma zeměmi nebude spatřen kouř, ani prach. Nezazní náhlý poplach a samo slovo "nepřítel" nebude vysloveno... Všichni budou žít v míru a dělit se o šťastné požehnání po deset tisíc let.

 

 


Úryvek z knihy "Peklo na zemi", Ctihodný mnich Bagdo z kláštera Gandän:

Přinutili mě pokleknout na všechny čtyři a bradu mi položili na židli, vysokou necelý metr. Kvůli želízkům jsem nemohl dostatečně narovnat ruce a tak mi je k zemi přišlápli. V šíji jsem pociťoval nepředstavitelnou bolest, protože bradu jsem měl židlí zvrácenou nahoru. Pamatuji se, že jsem volal maminku. Tentokrát mi přikládali elektrické bodce na krk a na obě strany k uším. Mučení bylo zaměřeno především na hlavu a na šíji, ale chvílemi se zaměřovali také na můj konečník a genitálie. Vytáhli mi košili a kopali mě svými okovanými botamy do zad. Strašnou bolestí ze mne na podlahu stékal pot.

 

 


Užíváte si Olympiádu? Myslíte stejně, jak se vyjádřilo nemalé množství našich "sportovců", že je politika nezajímá a se sportem nesouvisí? A je to výše popsané vůbec politika, nebo jen komunistická brutalita nejhrubšího zrna? Nevím jak vy, ale já jim medaile z Pekingu nepřeji.......... A myslím, že v případě Číny a Tibetu západní civilizace selhala.

odkazy:

Tibetská exilová vláda

Svoboda a lidská práva

Olympic watch

Koncentrační tábor Su-ťia-tchun

Informační systém o Tibetu

 

 

 

Autor: Jan Švarc | středa 13.8.2008 14:33 | karma článku: 29,86 | přečteno: 2105x
  • Další články autora

Jan Švarc

Jak to bylo s Fayadem

Se zájmem jsem si přečetl článek advokáta Aleše Rozehnala "Vydat, nebo soudit. ČR v kauze Fajád porušila vlastní zákon i mezinárodní normy." Aleš Rozehnal by měl pravdu, kdyby ovšem nevycházel ze zcela nepravdivých předpokladů.

25.3.2016 v 19:15 | Karma: 31,94 | Přečteno: 3780x | Diskuse| Politika

Jan Švarc

Korupce naruby?

Kolik asi dal pan ministr Bárta úředníkovi, aby mu sebral řidičák? Jinak si takovou hloupost vysvětlit neumím. Nebo onen úředník nezná a nedokáže interpretovat přestupkový zákon? Pochybuji... Spíš je to populismus nejhrubšího zrna, zaměřený na hloupější majoritu společnosti.

8.11.2010 v 21:41 | Karma: 19,12 | Přečteno: 1744x | Diskuse| Politika

Jan Švarc

Nadbytečný počet fízlů, nebo nové milice soudruha Paroubka?

Darmožrouti dnes zaplnili Prahu. Hejno zbytečných lidí (snad s výjimkou hasičů). Měl jsem co dělat dopoledne v centru, pak jsem se potřeboval rychle přemístit do kanceláře. Ale ouha, ze schodů pod Stalinem, ba i z Letenského tunelu, vyhřeznul tisícihlavý dav darmožroutů. Jiní darmožrouti ve službě odkláněli dopravu, aby jejich soukmenovci měli volné pole.

22.9.2010 v 8:06 | Karma: 47,84 | Přečteno: 17379x | Diskuse| Politika

Jan Švarc

Ta cikánka má prostě pravdu....

Ministr Drábek a Dobeš se přijeli podívat do školy...... Zajisté chvályhodná činnost, co myslíte? Na naší slavné iDnes se objevil titulek: "Romka se hádala s ministrem ". Po přečtení článku jsem zjistil, že jedním z hlavních problémů byla otázka matky dítěte: "Jak získat po škole práci, když zaměstnavatelé hledají pouze lidi z praxe?"

6.9.2010 v 23:35 | Karma: 48,41 | Přečteno: 42563x | Diskuse| Politika

Jan Švarc

Ukrajinské baby (inspirace kolegou Větvičkou) - fotoblog

Že chlapi jsou od přírody tak trošku šmíráci, ukázal už kolega Větva ve svém ukrajinském blogu před dvěma lety zde: http://vetvicka.blog.idnes.cz/c/45006/Podkarpatska-Rus-Zenske-jidlo-a-to-ostatni-Dil-druhy-zeny.html Trochu jsem ho podezíral, že to nafotil bůhví kde, ale když jsem letos zavítal na Ukrajinu, musel jsem mu dát za pravdu. Ukrajinky prostě nemaj chybu.... Koneckonců, koukněte se sami :-)

3.7.2010 v 15:38 | Karma: 22,62 | Přečteno: 4589x | Diskuse| Fotoblogy
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7102x
56 let, advokát žijící v Praze. Věnuji se především trestnímu právu. Moje stránky najdete zde.