Jan Švarc

Nadbytečný počet fízlů, nebo nové milice soudruha Paroubka?

22. 09. 2010 8:06:19
Darmožrouti dnes zaplnili Prahu. Hejno zbytečných lidí (snad s výjimkou hasičů). Měl jsem co dělat dopoledne v centru, pak jsem se potřeboval rychle přemístit do kanceláře. Ale ouha, ze schodů pod Stalinem, ba i z Letenského tunelu, vyhřeznul tisícihlavý dav darmožroutů. Jiní darmožrouti ve službě odkláněli dopravu, aby jejich soukmenovci měli volné pole.

idnes.cz

U jednoho z nich, mlaďáska s ostravským přízvukem s plácačkou, který mne hnal od tunelu na opačnou stranu než jsem potřeboval, jsem stáhnul okénko. Jsa od narození cholerik, sdělil jsem mu objevnou pravdu: "Vyházel bych vás všechny". Policajt chvíli v hlavě přežvykoval smysl tohoto sdělení a poté odvětil: "Já vás také, pane. Pokračujte." Uznávám, že mne tímto překvapujícím výrokem uvedl poněkud do rozpaků. Odkud že by mne ten fízl chtěl vyhodit? Mám svoji firmičku, platím daně a toho fízla tím vlastně živím. Daně nejsou malé, těch fízlů asi živím dokonce víc..... Tak asi z té mé firmy by mne vyhodit nechtěl, kdo by ho potom živil? A za stávajících poměrů mne zatím snad z mého majetku ani vyhodit nemůže. I když chápu, že by asi rád, kdyby mu ovšem soudruh Paroubek řekl jak na to. Tak odkud tedy? A kam mám "pokračovat"? Že by mne chtěl vyhodit z auta? A případně mám pak "pokračovat" po hlavě do Vltavy? Rychlá analýza situace se přiklonila k tomuto názoru. Radiožurnál totiž právě hlásil, že k demonstraci uniformovaných lehkoživků se připojil soudruh Paroubek. I v opozici je třeba zlé kapitalistické vykořisťovatele bez slitování tepat. Holt vrazi z vólstrítu....

Inu což, ukradli mu chudákovi malému vládu, tak co má dělat? Prořídlé Kočky zalehly na matrace ve Stromovce, Hoteliéra propustí nejdřív za deset let, Petruška se opakovaně ztrapňuje svými mediálními žblepty, tak co teda s tím? Co kdyby pan Paroubek využil nespokojenost ozbrojených sborů a přeměnil je v socialistické milice? Nemaj rádi Nečase a Johna, tak třeba začnou poslouchat Paroubka. Nové SA? Tomu by nasvědčovala účast soudruha Grebeníčka.

Víte, oni sami nejlépe ze všech ví, jak jsou zbyteční. Většina z nich nás chrání a pomáhá nám pouhopouhou buzerací. Měření na nesmyslných místech, buzerace za parkování, které nikomu nevadí a když byste je skutečně někdy potřebovali? No, odpovězte si sami. Když jich bude polovina, tak to ještě bude mnoho. Vůbec nijak se nezvýší nehodovost, vůbec nijak se nesníží objasněnost trestných činů. Vůbec nikomu to vadit nebude, ba naopak. Pouze ubyde policejního státu.

Máme policajtů na sto občanů dvakrát tolik, než je průměrem v okolních zemích. Náš počet policajtů je srovnatelný pouze s Tureckem. Nenechte si namluvit, že takový počet opravdu potřebujeme a že se jinak zhorší bezpečnostní situace. Nesmysl..... Vykradli vám někdy auto a byli jste tak hloupí, že jste se to policajtům pokusili nahlásit? Ano? Tak musíte vědět, jaké to mělo důsledky. Nikdo nemá zájem zloděje chytnout, nikdo neprovede ohledání, nikdo nevezme otisky. Jen několik hodin čučíte v místnosti, oblepené hloupými poliplakáty a čekáte, až si nějakej těžce zaměstnanej policajt udělá čas. Zloději mezitím vesele odnášejí lup do okolních zastaváren, které ten polda zaručeně velmi dobře zná. Pak s vámi sepíše "protokol", ve kterém už po mnohahodinovém čekání nemáte sílu opravovat pravopisné chyby v jinak malebné poličeštině. Pokud jste policejních postupů neznalí, stále čekáte, kdy se začne něco dít. Ale ouha, tím to končí. Nikdo nechce zloděje chytit, nikdo nechce objet v autě sídliště, nikdo nechce kouknout do místních zastaváren. Jediné co chtějí, je po čase případ odložit, prý abych si to mohl odepsat v účetnictví.

A dopravní policie? Nevěřte tomu, že jsou u nás řidiči špatní, že jezdí riskantně, že stále způsobují nehody. To se nám stále snaží náš policejní stát nalejt do hlavy, aby ospravedlnil svoji existenci. Není to prostě pravda. Naprostá většina řidičů je úplně normálních, jezdí bezpečně a jsou ohleduplní k ostatním. Když polovina fízlů zmizí ze silnic, vůbec nic se nestane. Ubydou pokuty za zdánlivé přestupky na místech, kde se vlastně o žádné přestupky nejedná. Padesátky na přehledných čtyřproudých silnicích, parkování tam, kde to vůbec nikomu nevadí, běžná a bezpečná rychlost na dálnicích. Nebo vy snad znáte nějakého magora, který po poloprázdné dálnici jede dvěstě kilometrů 130?

Zbyteční fízlové si prostě udělali výlet do Prahy. Nažrali se buřtů na Letné, spláchli to pivem a rozběhli se za soudruhem Paroubkem a jeho nohsledy na Palachovo náměstí (jaká ironie). Přitom zamezili dělat svoji práci mnoha lidem, kteří spěchali autem na jednání, něco někam opravit, rozvézt zboží, vyzvednout platby. Prostě tito zbyteční darmožrouti komplikují práci těm, kteří živí svojí prací nejen sebe, ale i je. Chápou to ty odborářské policejní kreatury?

Samozřejmě se nejedná jen o policajty. Celá státní správa si musí uvědomit, že ona žádné hodnoty nevytváří. Nedojme mě pláč demonstrující úřednice jakéhosi venkovského finančního úřadu, jak nám jej předváděla uplakaná televize Prima. Ona dáma by si měla uvědomit, že nikdy nic nevytvořila, žádné hodnoty po ní nezbydou. Že je jen příživníkem v přehnaně byrokratickém státu a že by se vůbec nic nestalo, kdyby její místo nebylo obsazené. Její "práci" nikdo nepotřebuje. Úředníků finančních úřadů by stačilo ještě menší procento, než policistů. Chce to ovšem poněkud zjednodušit daně a hlavně, donutit úředníky k práci. Nevím jak vy, ale já kdykoliv volám na nějaký státní úřad, tak dotyčná madam je buď na svačině, nebo na obědě, případně to nikdo nezvedá. A když už tam dorazíte osobně a ztratíte tím celý den času, čekáte hodinu, než se dáma někde napapá a poté se přiřítí v zástěře a pantoflích ochotná jako šmirglpapír. Čest výjimkám. Pokud budou pracovat stejně, jako zaměstnaci v mé minifirmičce, bude jich fakt potřeba maximálně třetina stávajícího stavu.

A těch vyhozených ze státní správy mi líto nebude. Ať se jdou třeba pást, když se neuživí prací. Jsou prostě zbyteční.....

Autor: Jan Švarc | karma: 47.84 | přečteno: 17379 ×
Poslední články autora